3. december og nissestress

Jeg faldt tidligere i dag over familievejleder Lola Jensens udtalelser om nissestress her i juletiden. At familien Danmark overkompenserer i hele december for alt det tabte kvalitetstid (hadeudtryk!!!) igennem året. Og at vi på den måde er i farezonen for at stresse børnene. Kan vi nu ikke bare tage en slapper? Nissestress… sikke et udtryk. December er sgu da megahektisk, og har alle dage været det. Og netop derfor har vi behov for at spise ekstramange julegodter, se godt med julekalendre i tv, krydret med halvdårlige julefilm i weekenden, lave fis og ballade med ungerne mens man som voksen sveder tran for at nå det hele. Er det ikke en regel? Og er det ikke pissehyggeligt??

Tag nu i morgen fx. Der er juletamtam i børnehave og vuggestue, og jeg skal være den glade, afslappede og megajulehygsomme repræsentant af en forælder. Mens manden er på arbejde. Og helt oprigtigt ville jeg ikke bytte, men det bliver sgu lidt hektisk. Irma skal synge med de andre fra hendes stue, 3 julesange, for alle forældrene. Det er en tradition, og det er dødhyggeligt. Det er klokken 16. Olga skal gå Lucia (det bliver så fint! – med mindre hun bliver mørkeræd og ked af det…) Og det SKAL jeg selvfølgelig også se. Det er klokken 16.15. Nu er det jo heldigvis i samme hus, på hver sin etage. Men fordi de små pus ikke skal forstyrres i deres optog, bliver dørene til gangene simpelthen låst mens det står på. Så derfor skal jeg nærmest have stopur på for at nå begge dele. Pissehyggeligt stadig, ik??

I øvrigt så har nissen lavet en nem løsning til i morgen tidlig… Hun har naturligvis hørt efter Irmas klagesang om at hun manglede en nissehue til i morgen, så hun har selvfølgelig fundet en frem fra nisselageret, kommet et par snebolde i, og lagt den på Irmas stol… Åh, altså, den betænksomme Nisseline.

 

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s