Historieundervisning…

Irma går kort fortalt i verdens bedste børnehave. De har ikke de flotteste lokaler eller den mest udfordrende og grønne legeplads, men de har nogle helt sindsygt dedikerede voksne mennesker ansat, som kaster deres kærlighed på vores heldige børn. Hun har gået i børnehaven i 2,5 år og helt ulig vuggestuen, så har der været 100% stabilitet på stuen, hvilket jo er fuldstændig uhørt i vore dage. Pædagogmedhjælperen på stuen er en mand med benene solidt plantet på jorden, han elsker hård rock og fortæller myter og historier til ungerne. De historier bliver genfortalt. Og det er så ubeskriveligt sjovt.

I lang tid var det de nordiske myter, som han fortalte. Og jeg har stort set al min viden herom fra Valhalla-tegneserierne og min fars godnatfortællinger… Mange af historierne kan jeg dog stadig stykke sammen, og med det sammensurium af historie-brudstykker Irma kommer hjem med, stykker vi tingene sammen på kryds og tværs. For tiden fortælles han historier om vikingerne. Her er jeg med ift. togter, tidsregning og (nogenlunde) geografi (og naturligvis Asterix og Vikingerne…), og jeg kan derfor ret nemt regne ud, at det Irma fortalte mig i dag, er temmelig skævt…

Vi er på vej hjem på cykel, næsten henne ved lågen ind til gården. Irma kigger på alle bilerne på gaden og fortæller så skråsikkert:

“Mor, kender du godt vikingerne? Det var dem der lavede alle bilerne, og husene også. Nu har de givet dem til nogle andre, og det er derfor vi har biler og huse i dag”

Jeg ANER ikke hvad Peter har fortalt ungerne om vikingerne, men jeg vil vædde alle de vikingebiler jeg finder på Amager på, at han ikke har fortalt dét!

 

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s