Om morgenrutiner

Kan man snakke om B-mennesker når der er tale om et barn på 2 år der kan slumre helt til klokken 7?… I hvert fald er Olga GIGA B-menneske i forhold til sin storesøster. Irma har fået for vane at komme ind og spørge om hun må spille Ipad eller se Netflix når hun vågner en halv-hel time før os andre. Og alt afhængig af hvor tæt vi er på klokken 05, siger jeg bare ja. Hun tænder alt lys i hele lejligheden og sætter sig i stuen (længst væk fra soveværelset) og så kan hun som regel få lidt tid for sig selv inden vi andre kommer op.

De sidste par nætter har Olga sovet grotesk dårligt, og er endt med at komme ind i vores seng (håber ikke det betyder at de sidste par måneders virkelig positive udvikling på sovefronten skylles ud i toilettet!?!). Og Irma bliver som regel superked af det når hun opdager at hendes værelsesmakker er væk. Så i nat stod min store pige ved min side af sengen og græd fordi hun ikke ville være alene.. Og fordi jeg var helt omtumlet af roderi og søvn, fik jeg sagt ja til Ipad’en uden at kigge på uret. Først da hun kom ind igen og bad om hjælp med et spil, fik jeg konstateret at klokken var ca 03! I seng med dig, unge dame. Hun faldt heldigvis i søvn igen…

Desuden har vi også ofte fornøjelsen af en virkelig sur 5-årig, der nægter at slukke for skærmen når vi andre står op. Det er ellers den faste regel. Og hvis jeg så ender med at tage den fra hende – helt bogstaveligt – bliver hun rasende. Det kan ende med en virkelig skæv morgen. Så nu er vi ude i et reelt skærmsluk. Ingen skærm om morgenen. Jeg er dog lidt bekymret for alternativet: “Mor, vil du hjælpe mig med en perleplade?”, “Må jeg gerne høre alle Frostsangene på anlægget?”, “Må jeg godt spise knækbrød? “Mor, hvor er knækbrødet?”, “Moooooaaaaar, jeg væltede mælken”… Og så er den morgen-slumretime lige pludselig væk. Hvad gør I andre?? Står I op og dyrker yoga og vander blomster eller forsøger I også at skubbe det selvstændige barn frem i bussen så man selv kan tage en slapper på bagsædet?…

2 thoughts on “Om morgenrutiner

  1. Hos os har vi en ret stram iPad-politik – primært af den årsag, at der er for meget ballade, når den skal pakkes væk. Den nu 6-årige er blevet meget bedre til at pakke den væk, men den 3-årige … Not so much. Heldigvis sover begge unger heldigvis (7-9-13) som regel længe, men når den yngste vågner for tidligt, plejer jeg at lægge mig ind på sofaen med ham og læse højt, hvis jeg er nogenlunde levende, eller sætte Dora på flimmeren og blunde lidt undervejs. Den store vågner sjældent før 7, som er helt acceptabelt, synes jeg, men hvis det ikke var tilfældet, ville jeg formentlig gå med til hvad som helst for at få lov til at sove lidt længere 🙂

    • Hej! Fedt, at du har børn der sover længe, det starter jeg lige med at være lidt misundelig på 😉
      Jeg tror I har fat i den lange ende med den stramme Ipad-politik. Og tror også det er den vej vi går. Orker bare ikke længere de skænderier, der har med en skærm at gøre – det er simpelthen for fjollet at skændes om.
      Og det med at blunde til Dora… der har jeg også været. Og kommer der sikkert igen 😉

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s