Undres…

Jeg blir igen og igen forbavset over hvor mange kræfter, man som ret lille menneske bruger på humørudbrud af enhver slags. Om det er vrede eller gråd, så eskalerer det som regel fra 0-100 på ganske få sekunder. Hvor pokker kommer det fra? 

I nat vågnede Olga og var lidt ked af det. Det er jo ikke ligefrem en ny ting, men i nat var vi begge for langsomme til at løfte på egen dyne og starte børnetrøstning og numsefrysning… Så langsomme at gråden gik amok og mundede ud i gigadonisk hysterisk anfald, der fik sit udtryk i at hun gerne ville have storesøsters undertrøje på. Jeg vidste med det samme hvilken hun talte om og vidste også at den lå dybt i vasketøjskurven med temmelig mange youghurt-pletter på. Jeg kunne på ingen måde rumme alt det hylen og regeren klokken midt om natten, men af uvisse årsager præsterede faren at være både fattet og tålmodig ud over alle grænser. Sjovt som morens ‘SOV NU!!’ ikke virkede ret trøstende… 

Der var både hoppen, sparken og skrigen fra det lille menneske, indtil hun snøftende accepterede en anden undertrøje. Alle planer om ikke at være eftergivende ryger til side når hele familien er vågen på den helt forkerte side af midnat. 

I morges vågnede hun glad og veludhvilet – ingen minder om nattens råben og skrigen…

I det hele taget skal man lægge ryg til en del vrede som mor til to temperamentsfulde piger. Og jeg må indrømme, at jeg deles omkring at elske deres iltre sind og samtidig ønske mig nogle nikkedukker… Ovenpå sådan en nat skal der ikke mange: ‘mor, du er dum, jeg vil kun ha’ far’ til før jeg får lyst til at gå hjemmefra. 

Men nu har jeg kysset dem godnat, og nyder lyden af to sæt tunge åndedrag. Nu står den på the, lidt arbejde og lidt netflix. Og så kan jeg nok godt klare en omgang mere i morgen. 

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s