Faktisk og sørme 

Som forældre er der næppe noget saligere syn end søskende der leger godt og har det sjovt sammen i timevis. Og selvom vi selvfølgelig også har set en hel del til det knap så idylliske billede, så har der virkelig været søsterleg til den helt store guldmedalje. Der er ingen tvivl om at lillesøster har vundet mest på den konto. For Irma både kreerer lege, inddrager Olga (bruger hende også nogle gange som ren statist…) og spørger hvad hun har lyst til. På den ene side har det gjort deres bånd stærkere og på den anden har det også gjort Irma ekstremt klar til nye jævnaldrende legekammerater (Hej, skole!!) Olga er til gengæld nærmest eksploderet i ord. Hun snakker i ét væk og hun digter historier, genfortæller ting hun har hørt og synger sange og laver fis med os. Og når hun virkelig skal sætte triumf på det hun siger, stiller hun sig med begge hænder i siderne og fortæller. Og slutter næsten altid af med: “sådan er det faktisk” eller “det sagde hun faktisk”. Jeg er vild med faktisk-fasen! Irma havde den også. Og der er ikke noget mere vidunderligt end en to-årig med et stålfast blik, der fortæller en hvordan det faktisk hænger sammen. 

I dag ved aftensmaden skulle Irma lige have styr på et par skoledetaljer og spurgte bla ind til hvor mange år man går i skole. Faren begyndte at holde et mindre oplæg hvordan det hænger sammen. Og Olga sidder pænt og lytter. Indtil hun ligesom har forstået budskabet og afbryder: “på mandag skal Irma starte i 8. klasse. Det skal hun faktisk.” Faren korrigerer hende og siger at det er 0. klasse. Olga fastholder sit klogere-end-dig-ansigtsudtryk og siger: “mmm, det er det, Irma”. Jamen så er vi alle enige. 

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s