Nisseløjer – del 3

Så blev det lørdag – og i siddende stund har jeg fuldstændig svedt ud hvad Nisseline havde lavet af løjer lørdag morgen. Jeg har haft en af de der skønne weekender, hvor jeg i virkeligheden burde have siddet på den anden side af kloden, helt afsides for andre mennesker og især min familie. For jeg har været sur med sur på langt det meste af tiden. Udover den klassiske hormonelle undskyldning, har jeg faktisk ikke andre begrundelser for at være i SÅ dårligt humør. Det burde have hjulpet at være på Dyssegården ved Roskilde og hente juletræ, købe juleand og spise vafler og drikke varm kakao. Jeg var afsted med pigerne mens manden arbejdede på en opgave herhjemme. Men det regnede, og pigerne skændtes mere end jeg brød mig om – og efter juletræsshopping tog jeg på Ro’s torv og købte sjove ting og sager til Irmas fødselsdagsfest… Det var vist på listen over what NOT to do med PMS… Irma havde jeg nogenlunde styr på, men hun var også fokuseret på egen fødselsdag. Olga til gengæld… På et tidspunkt løb hun ud af Panduro (med et MEGET kækt blik i øjnene) og ind i den næste butik, med en pakke tusser og noget andet godt i hænderne. Jeg forlod min første tur i Ro’s torv med faste skridt, et fast greb i Olgas venstre hånd og et fokuseret blik på rulletrappen op til P-pladsen…

Søndag morgen havde Nisseline lagt gaver og brev til pigerne – fyldt med guf og spil. Så morgenen gik med at lave puslespil og spille Olsen. Temmelig hyggeligt. Jeg var fast besluttet på, at der skulle noget mere julet til i søndags, så jeg overvejede alt fra Rådhusplads-juletræ, cafebesøg i centrum til julekalender-udstilling på Post- og Telemuseet. Det blev det ikke til…(Jeg var jo stadig sur, skal I huske…). I stedet cyklede pigerne og jeg en tur på biblioteket og lånte julebøger. Og kom hjem og pyntede juletræ. Og så julefilm. Og spiste en masse af bedstemors småkager.

Mandag morgen havde Nisseline haft fat i alle vores sko, og stillet dem frem på rad og række og i morges havde hun pakket spisebord og lampe ind i toiletpapir. Og jo, de to ting gjorde Nisseline minsandten også sidste år, men dét var der ingen af pigerne der kunne huske. Så på trods af dårlig opfindsomhed, blev nissen tilgivet. Phew!

Nisser og toiletpapir

I morgen gør hun noget med stjernekastere… men jeg tænker vi lægger tændstikkerne godt væk, så der ikke skulle komme pilfingre på spil mens mor og far stadig sover..

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s