“Du må godt lige tage dine børn med ud på gangen”…

Jeg var en anelse overmodig i går. Jeg holdt en hjemmearbejdsdag med indlagte speciallæge-besøg MED børn. Ærligt talt ved jeg ikke helt hvad jeg havde forestillet mig.. Det blev mest til arbejde i går aftes kan jeg allerede godt nu afsløre..  Jeg skulle både nå hen til en blodprøve-klinik og en øjenlæge – og have et eftermiddagsbesøg med veninde og hendes børn. Nogle gange går der bare lidt en tidsoptimist i mig, og jeg tror jeg kan det hele på den halve tid. Og nogle gange lykkes det…

Det gik rigtig fint med blodprøven. Venteværelset var udstyret med bøger og lidt legetøj, så pigerne var fint underholdt. De kom med mig ind, og mens Olga var mest optaget af et vikle sig ind i forhænget til aflukket, stod Irma med halvt sammenknebne øjne og kiggede på nålen i armen. Lidt væmmeligt. “Gør det ondt, mor?”. Hun endte med at blive næsten overbesvist om, at en blodprøve var okay at få lavet.

Hos øjenlægen – som ligger inde midt i Rødovre Centret, hurra – var det en anden sag. På det her tidspunkt synes jeg selv jeg havde været ret smart, og havde pakket tasken med både vand, müslibarer, frugtstænger og andet godt. Klokken nærmede sig frokosttid. Også her var venteværelset udstyret med duplo og papbøger – og efter 3 minutter var vi færdige med de 5 bøger, der lå fremme. Pigerne begyndte at lege med lego. Og Olga kastede ét blik på sin søster og tog en hurtig beslutning om, at hun under ingen omstændigheder måtte få nogle af klodserne. Lige meget hvilken klods Irma greb ud efter, skreg lillesøsteren: “NEEEEEEEJ, DET ER MIIIIIIINE KLODSER!!” Der var (naturligvis) temmelig mange mennesker i det lille venteværelse, og lige til venstre for legestationen stod et eller andet særligt tjekke-syn-apparat, som lægen selvfølgelig skulle bruge lige der hvor Olga skreg højest. Ret tørt henvendte han sig til mig med ordene “I skal dæmpe jer eller gå udenfor, det her er altså en arbejdsplads”. Åh, skamme skamme. Så måtte jeg hive begge piger med ud på gangen hvor de på skift spurgte “Hvorfor skal vi være her?” og “Hvornår skal vi hjem?”. Skøn tur til lægen.

Jeg skal simpelthen øve mig på, at det nogen gange er okay at gøre ting på egen hånd og ikke for enhver pris være sammen med ungerne.

Selfiedronningen

Og hvorfor så alle disse læger?? Nåja, pga nogle mærkelige pletter i mit ansigt har hudlægen sat mig på anti-malaria-piller (åbenbart ganske almindeligt at bruge på udvalgte hudlidelser og gigt…), og da en af bivirkningerne kan være en forringelse af synet, skulle jeg have tjekket synet nu og igen om et år.

2 thoughts on ““Du må godt lige tage dine børn med ud på gangen”…

  1. Ked af at sige det men jeg er ret meget fan af Olga, måske fordi jeg selv er lillesøster. Lad de store om at være artige.

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s