De magiske historier om Emma

Det er ikke ligefrem noget nyt, at der bliver læst mange bøger her hos os. Men på hver vores måde. Min kære husbond læser seriøst mange bøger, og har en imponerende evne til at kaste sig ind i en bog mens børnene ser film eller på andre tidspunkter, hvor der lige er tid til et break. Mit bogindtag er i den grad nedadgående lige nu. Mine lydbøger er pt. blevet overtaget af podcasts (Den Korte Radioavis og The Guilty Feminist primært!), og den bog jeg startede på 1. januar (for NU skulle det være) ligger stadig på nathylden med et bogmærke sådan cirka halvvejs. Min udfordring er, at jeg simpelthen falder i søvn. Lige meget om jeg går i seng klokken 9 eller klokken 11, så læser jeg halvanden side og forsvinder nærmest mentalt ind i puden…Zzzzz… Pigerne kan læse (eller få læst op nærmere – og det er her mit bogindtag stiger igen: Igennem børnebøger) i flere timer i streg. Olga lytter intenst, mens Irma er nået til det stadie hvor hun beder os om at stoppe for at hun lige kan få svar på nogle spørgsmål. Og nu er hun minsandten også nået dertil hvor hun kan læse de helt spæde læs-let-bøger selv! Det er megasejt – og hun er simpelthen så stolt.

Men det allerbedste der kan ske, er når der er god tid til putning, og god tid til at far kan fortælle en Emma-historie. Historier om en pige på vist nok Irmas alder, som der sker alverdens eventyrlige ting for. I virkeligheden ved jeg ikke ret meget om historierne, for jeg er jo ikke til stede når de bliver fortalt. Men begge piger fortæller lidt om Emma fra tid til anden. Om de hemmelige rum hun finder, om at hun kan blive lillebitte og om da hun besøgte et suttetræ… Jeg er ret betaget af det her univers som faren bygger op for pigerne. Historier som kun er deres, og som de har sammen.

Og da Irma forleden havde læst sin første bog, viste faren hende den bog han selv var igang med. En eller anden 700-siders hardback,  bladrede siderne igennem og sagde: “Og når du bliver lidt bedre til at læse, så kan du læse store bøger som den her, og bøger, som indeholder mange 1000 Emmahistorier.”
Irma nærmest måber og siger så efter lidt “Og hvis jeg så også lærer at skrive, kan jeg også skrive nogle historier selv… Far, kan man blive rig af at skrive?” Og værsgo, et styks 6-årig i fin balance mellem kulturen og kapitalen… 😉 Vi kan så bruge de næste mange år på at få vægtskålen til at veje tungest på den rigtige side!

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s