Helsedum

Jeg falder igen og igen i fælden der hedder sundhed. Jo jo naturligvis går jeg ind for sundhed, det er ikke sådan. Jeg spiser mine grøntsager sprøde, økologiske og allerhelst lokale. Jeg cykler, løber og svømmer når jeg kan. Jeg serverer grønt og frugt og fiberrigt for mine børn (og så snakker vi ikke om, at de i dag begge spiste sig mætte i hvide ris med ketchup, fiber min bare), og holder igen med sukker, kager og alskens E-numre. Både hvad angår mine børn og mig selv (førstnævnte dog mere end sidstnævnte). Jeg vil vældig gerne kunne blive i den str 40, som jeg faktisk er ret tilfreds med, og maven må gerne være til den flade side. Sundhed og forfængelighed går nu engang så fantastisk i spænd – i hvert fald hos mig.

Men jeg læser blogs og følgere bloggere på IG. Og det er nu vi kommer til fælden. For jeg har igennem de sidste mange måneder set et væld af regnbuefarvede morgenmadsskåle, toppet med blandede bær, hjemmelavet granola (det hedder åbenbart ikke müsli mere??), og smilende anbefalinger af dette vidunder der ligger under alle farverne. De udblødte chiafrø. Jeg troede ALLE vidste hvad det var, for jeg kan da ikke være den eneste der læser alle disse blogs og falder for farveserveringen? Men ingen af mine kolleger kendte det “chi-hvad-for-noget??”. Jeg kunne så fortælle om disse pissedyre frø som mest ligner små hørfrø, og de skal så blandes med mandelmælk, stå natten over i køleskabet, hvorpå de på magisk vis er blevet til smagsløst, slimet, blegt fiskeægslignende grød som du lige topper med lidt lækkert, frisk og knasende, for at tage den grimme smag af ingenting… Jeg havde kvalme i knap fire timer – alene pga konsistensen. Adr! Kan i dén grad ikke anbefale at hoppe med på den bølge! Oh, så sundt eller ej.

I næste uge hopper jeg sikkert på noget nyt, men forhåbentlig mere smagfuldt. Nu vil jeg Google mig til hvor jeg kan proppe de dyre frø hen,  så jeg kan indtage dem uden at smage dem. Som en klog jyde engang sagde: “Hellere skide det ud end smide det ud”.

9 thoughts on “Helsedum

 1. Der havde jeg så nok nær kastet op af grin!!!! I sær din afsluttende kommentar. Husker ikke det antal gange det er sagt. Meget taktfast.

  Nå Chia. Her i huset; Hj. Knækbrød og smootiegrød. Aka du laver grøden indtil din beskrivelse men her hælder du den i blender m frosne jordbær! Supler m dadler efter behov. Og spis så toppet m moderigtigt granola! Så har du nærmest (hader når sundhedsbølgen siger det) sund is. Som du spiser som morgenmad💗 kæmpehit her!

 2. Jeg husker godt min egen reaktion da din kloge jyde derhjemme ytrede den sætning med største selvfølgelighed 😀
  Og tak for tips med Chia – jeg må vist prøve igen! Er lidt imponeret over at du gør det der om morgenen?? Jeg må vist prøve i weekenden når der er lidt bedre tid.
  KH M

 3. Ja ha ha. Husker John tog den Lige ind.

  Imponeret. Skål ud af køleskab. Vælt ned i blender. Start. Hent jordbær. Kom i. Blend. Sæt skåle på bord. Og muslidåse. Stop blender. Sæt på bord. Go! Spis 💗

 4. hahaha du er sej! Tak – kan godt se at det ikke er svært. Det er bare en helt anden rutine end den jeg kender på rygraden… dont rock the boat kl. 6.30 om morgenen… 😉 Jeg prøver!!

 5. Jeg kommer dem i koldhævet bolledej… og så bruger jeg dem i yoghurt naturel. Står i blød natten over og så spiser jeg det med frugt/marmelade og müsli. Det ligner på ingen måde de der skåle, du nævner, men det smager ok. Bedre end skyr, som jeg virkelig IKKE kan få ned. Kh. Birgitte

 6. Haha, jeg er vild med det – især den afsluttende kommentar. SÅ jysk (og det må jeg gerne sige, for jeg er selv fra Jylland ;-)). Chiafrø (og Instagram-morgenmad generelt) er noget, fanden har skabt. Uanset, hvad man gør, kommer det jo ALDRIG til at se pænt ud – og hvis det gør, smager det ikke godt. Basta. Chiafrø er udmærkede udblødt i en salat (hvor der er masser af andre ingredienser til at opveje fesen konsistens), alternativt i boller eller oven på knækbrød. I en snæver vending i en smoothie, men så skal man altså have en bad ass-blender, der kan smadre dem, så det ikke føles som stort birkes, når man drikker.

  (PS: Så i øvrigt en pænt sjov instagrammer (@altogingenting, tror jeg, hun hedder) betegne de der farverige morgenmadsskåle som “OCD-morgenmad”. Og det er så det eneste, jeg kan tænke nu, når jeg ser dem ;-))

  • hahahaha OCD-morgenmad! Finder straks den IG’er – der er instant sympati herfra 😀
   Og godt at høre fra en anden anstrengt chia-bruger, tak! Godt med nye tips til at få brugt den dyre pose.
   Jydekommentaren ER bare fantastisk – bruger den ofte (lidt for ofte med nogle madvarer…)
   KH M

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s