Nyd hverdagen – mine bedste tips

Pigerne og jeg har lige været i haven i en times tid. Vi har øvet vejrmøller, koldbøtter og håndstand. Det sidste var klart det sværeste da særligt den største var blevet godt træt og armene helt slatne… 

Og nu hvor det er så hyggeligt, selv på en torsdag, tænkte jeg, at jeg ville dele mine bedste hverdagstips med jer. Ikke fordi jeg er ekspert og aldrig har skrigende børn i ulvetimen, men jeg har da lært mig et par fifs til at få tingene til at glide lidt nemmere. Mine 5 er: 

1. Aftenforberedelse: 

Hver aften i hverdagen laver jeg en morgenmadbakke klar. Der er som regel skåle, skeer, musli (aka granola…), havregryn og rosiner. Eneste jeg skal tage ud om morgenen er det kolde, og så ryger det hele på bordet. Derudover er jeg blevet god til at få smurt madpakke om aftenen, så det ikke skal nås oveni alt andet. 

2. Morgenrutiner

Vi har en helt skemalagt morgen i hverdagene. Jeg står op, gør mig klar og tænder for espressomaskinen. Jeg vækker resten af banden og vi spiser morgenmad sammen. På de gode morgener når jeg at flette nogens hår inden jeg er ude af døren kl 7. Herefter kører faren og pigerne deres eget show, hvilket i morges gjorde at jeg kørte fra det her. Ret hyggeligt! 


3.Madplan. 

Læg for pokker en madplan. Dette er klart mit bedste tip. Jeg laver en madplan hver uge og køber ind til hele ugen på én gang. Jeg handler på Nemlig.com og får alting bragt, men det er jeg godt klar over ikke er en mulighed for alle. I weekenden er det hele lidt mere loose, men mandag til fredag, har jeg nogen der allerede til morgenmad spørger hvad vi skal have om aftenen. Jeg synes det er rart at kunne svare. 

4. Hurtig mad

Jeg elsker at lave mad, hygge om det, pynte og prøve nye opskrifter. Bare ikke på en tirsdag… Hos os står børnene (og forældrene) med rumlende maver kl 17, og så skal aftensmaden være inden for rækkevidde, og ikke først klar kl 19. Så er intet mindre end 4 menneskers eftermiddag ødelagt, og det er bare ikke det værd. 

5. Legeaftaler

Lige så snart børnene er store nok er legeaftaler for det meste en hverdagsgave. Det kan virke åh så uoverskueligt, men når man så har vennerne med hjem, går det 9 ud af 10 gange vildt godt og nærmest uden voksenhjælp. Og så er det jo en lille bonus når aftalen er hos vennerne…  


Har du et godt hverdagstip du vil af med? 

2 thoughts on “Nyd hverdagen – mine bedste tips

  1. Tjek på 1,3 og 4. Dem praktiserer jeg også i stor stil 🙂 inkl. nemlig! Vi lægger også tøj frem om aftenen (han vælger selv), så der ikke kommer potentiel konflikt ud af det. Kh. Birgitte

    • hehe Nemlig er sgu en lifesaver! 🙂
      Og det med tøjet har jeg store intentioner om – og vi gør det også mange dage… men glemmer det også mindst lige så mange… Man kan bare ikke det hele 🙂
      God weekend!! KH Marie

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s