Legeaftaler og lektier

I dag blev Olga hentet af en legekammerats mor, og var med hjemme og lege helt uden mor og far og et godt stykke vej hjemmefra – og alt gik helt forrygende. Mens jeg sidder her har jeg komplet glemt hvor gammel Irma var da vi forsøgte os med den slags, men jeg tror faktisk hun var næsten et år mere end Olga er nu. Olga var blevet lidt bange for deres (meget) små hunde, men efter ganske kort tid var alt fint igen, og de fik både hoppet i trampolin og leget med lego. Så nærmest en komplet eftermiddag! Og lige en detalje som jeg morede mig over i eftermiddag da jeg gik og sludrede med Irma, og hun spurgte: “Har Olga egentlig mange drengevenner?” Som en kommentar til at det var en dreng Olga var henne hos. Jeg fik vist svaret at jeg mente at Olga havde mange forskellige venner henne i børnehaven, og at hun faktisk ikke var så optaget af om de var drenge eller piger. Det studsede hun lidt over, men kom så i tanke om, at flere af drengene fra klassen da sådan også var meget søde – når de altså ikke drillede… Tror vist vi skal have taget fat på de legegrupper i klassen igen, så kønnene kan blive blandet lidt mere – det vil i hvert fald gavne Irmas forestilling om den anden halvdel af klassen… Og det glæder mig, at det falder Olga så naturligt at lege med både drenge og piger – at hun så også er barnet, der allerede taler om kærester og at hun gerne vil giftes når hun bliver stor, er bare et lidt hyggeligt lag ovenpå den glæde.

Mens Olga var ude kunne jeg jo nyde en times tid med den store helt alene. Og hun kunne få muligheden for morens opmærksomhed og ører uden at blive afbrudt af lillesøster… Tror vist det var lidt hverdagsluksus for os begge. Vi havde et par ærinder og tullede lidt rundt nede i centrum, og da vi endelig hentede Olga og kom hjem, og fik maden smidt på bordet var klokken nærmest blevet 18. Sådan en eftermiddag forsvinder fisme hurtigt. Begge pigerne var helt kvæstede, så det med at nå dagens dont – læsning 20 minutter om dagen – blev til 20 minutters højtlæsning på sengekanten. Og selvom de fra skolens side virkelig ønsker at vi skal prioritere dette HVER dag, og at jeg på papiret er helt enig, kan jeg godt se, at det bliver meget svært at nå – særligt hvis man er alene på skansen med to, eller hvis man har lidt planer om eftermiddagen eller hvis man noget helt 3. Jeg siger ikke at det skal blive en undskyldning hver dag, for Irma vil også rigtig gerne, og jeg vil meget gerne støtte hende i det og hjælpe – og jeg nyder også den koncentrede tid med hende – men det skulle gerne blive ved med at være skægt at lære. Og at lade det blive en sur pligt allerede så hurtigt efter skolestart, det er måske lige at stramme den.

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s