“Hvad er der til aftensmad?”

Det er efterhånden det faste spørgsmål fra pigerne lidt over 17 når maverne begynder at rumle. Jeg svarer hvad der er på dagens program, Irma konstaterer som oftest at det kan hun ikke lide eller spørger skuffet “Ikke mere end det?”. Olga hører konsekvent ikke efter svaret, men venter til hun sidder ved bordet før den store ærgrelse bliver hældt ud over maden, der nu står på bordet: “Det der vil jeg ikke have” eller en favorit i lang tid “jeg kan faktisk ikke tåle det der”.. Godt forsøgt, lille ven! Langt de fleste aftner ender Irma med at finde noget på bordet hun godt kan lide, så vi arbejder os henimod at parkere skuffelsen et andet sted, når menuen ikke lige består af pasta pesto eller pizza… Olga kan lige i øjeblikket ikke lide noget herhjemme, jeg nævnte det også i mit blogindlæg i sidste uge, og det på trods af, at jeg hører i børnehaven, at hun spiser alt hvad der står på bordet?? Men jeg nægter altså at sidde fast i de der fem retter som ungerne godt kan lide, og aldrig andet – for så tror jeg muligvis det bliver mig, der lige pludselig ikke kan tåle det der står på bordet!

I dag havde jeg så sagt ja til at få tilsendt en pakke med en slags måltidskasse, sponsoreret af Danpo og Lahme Kommunikation. I virkeligheden er jeg holdt op med at købe andet end frilands- eller økokylling, men for inspirationens skyld sagde jeg ja. Jeg var nysgerrig på hvad andre kunne finde på at sætte på vores madplan på en ellers helt almindelig torsdag. En kæmpe køletaske med madvarer: blandet grønt og tre pakker med kylling, lå og ventede på mig da jeg kom hjem. Og der var rigeligt mad til mindst to gange aftensmad til vores familie. Vi havde ikke alle de andre ting til de forskellige opskrifter der skulle til, så jeg fiflede mig lidt frem, og endte med et nogenlunde resultat med ovnstegte nuggets, råkost med rødbede, gulerod, æble og appelsin og en guacamole baseret på broccoli. Ret fint koncept – som så rigtig flot og farverigt ud da det kom på bordet. Olga nægtede at spise det, Irma smagte på et minimalt stykke kylling og mente det var for stærkt…

Så jeg siger naturligvis tak for mad, som et velopdragent menneske, men priser mig lykkelig for at vi aldrig går ned på havregryn…

Opskrifter fra Danpo

SPONSORERET INDLÆG

8 thoughts on ““Hvad er der til aftensmad?”

 1. Mine børn gider heller ikke spise det mad vi serverer…. Er pænt træt af det. Den store på 8 år er nu begyndt at spise kødsovs efter 6-års kød strejke. Så det lysner 🙂

  Nuggets og fiskepinde det glider ned herhjemme! Det er så sølle.

  • haha for fanden, Mette, det lyder sgu lige så træls som her! Alt kommer jo i faser med de her børn, men jeg magter bare ikke at spise risengrød til aftensmad mere! Slut siger jeg!! 😉

 2. Knægtens mælkeallergi har sat en stopper for risengrøden herhjemme – før fik vi det en gang om ugen….. Risengrød på havre-, soja-, mandel- eller risdrik smager bare ikke særlig godt – vi har prøvet alle varianter!

  • Åh, det lyder urimeligt bøvlet, Mette. Og hvis din søn er som børn er flest, er det jo et seriøst tab! Øv. (Men kan man mon få papir på en voksen-risengrøds-allergi OG samtidig uden problemer indtage alle de latte’r man plejer???)

 3. Det kan man bestemt!

  I øvrigt egner havredrik sig glimrende til pandekager, vafler, kager m.m som alle spiser og kokos-osten bruges til pizza og pasta (den har han dog for sig selv!)

 4. Vores er jo store nu (10 og 13), og spiser efterhånden det meste – undtagelserne er chili og aubergine. Det er bare ikke altid, de er lige begejstrede….men bare der er eller anden slags kulhydrat glider det ned. Den store er begyndt at efterspørge kød i større mængder, og det får vi ellers ikke så meget af. Heldigvis er han begyndt at spise kylling efter en lang periode, hvor han ikke kunne lide det.
  Til min store overraskelse kan de faktisk godt lide fisk begge to, bare der ikke er ben i.
  Men min pointe er: bliv ved! Det kommer en dag. Selvfølgelig skal du ikke bukke under og nøjes med de fem retter, de kan lide. Bare hold fast og giv den gas.

  • Hej Camilla. Først og fremmest: shit, hvor har du pludselig store børn!! Og tak – for opbakning og for de positive fremtidsudsigter!! Jeg fortsætter med at give gas – både med krydderi og med alsidighed!! Kh M

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s