“Jeg skal lige…”

“Øjeblik skat”, “Når jeg lige har lagt det her tøj sammen, så..”, “Jeg skal lige”, “Om to minutter” – Tror måske disse sætninger er dem jeg bruger flittigst på en helt almindelig dag sammen med pigerne. Ikke bare i hverdagene, men også i weekenden. Der er helt tiden et eller andet der skal ordnes. Jeg ville så gerne blive bedre til at slippe alt og bare springe ud i en sjippetur, boglæsning eller hvad der nu står på ønskesedlen. Selvfølgelig skal mine børn også lære, at der ER mange ting der skal gøres før man lige kan sætte og hygge sig, men andre gange bør spontaniteten vinde og pligten falde – mere dans, mindre kost (begge betydninger, ja…)

I den sidste tid har der været temmelig meget at se til på arbejdet. Og udover at have travlt med møder og almindelige opgaver i arbejdstiden, har det også været nogle ret lange aftner herhjemme med skærmtid og store excelark. Og når man finder sig selv sige til den ældste, der er ved at falde i søvn: “Mor sidder lige herude på trappen med computeren”, så er det ved at være tid til en pause fra arbejde. Og med den slags aftner, har der bare været endnu flere om-et-øjeblik-skat-ytringer. Og endnu flere (og temmelig kedelige) ting der lige skal ordnes, og som hober sig op. Og hver gang en madpakke er smurt, et komfur er tørret af og et gulv fejet, tænker jeg naivt “så er det klaret”, men glemmer at det skal gentages for fuld drøn 24 timer senere. Og nogle gange bliver disse ting – som ellers kan være hyggelige nok i overskudstider – bare til en ond cirkel af trælse gøremål, der kun synliggør hamsterhjulsfølelsen yderligere.

Heldigvis, som alting er – og som altid bliver tydeligt i livet med børn – er det bare en fase. Sig det sammen med mig: DET-ER-BARE-EN-FASE!! Rinse and repeat…  Og heldigvis er lykken stadig gjort med små hverdagsfester som Olga, der gerne vil ud og lufte sine nye vinterstøvler, iført sommertop og bar mås… Eller Irma der formanende instruerer mig i hvor stor guleroden i hendes madpakke må være, for ellers kan hun ikke nå ud og lege gemmeleg med N. og B. “For mor, så har han gemt sig før vi overhovedet har talt”.

Hverdaghverdaghverdag

2 thoughts on ““Jeg skal lige…”

  1. Åh ja, de der sætninger… Nogle gange siger jeg til ungerne: jeg er lige i gang med at lægge vasketøj sammen, men hvis du hjælper mig, så er jeg hurtigere klar til at spille med dig… Jeg tror også børn har godt af at lære, at alt ikke kan slippes bare fordi de har et ønske om noget. Det er lidt en balancegang, ik’?!! Kh. Birgitte

    • Jo, det er netop en balancegang. Jeg vil jo heller ikke have børn, der ikke ved noget om hvad der foregår efter man smider en bluse til vask… Så de må gerne se at der er nogle gøremål som man ikke kan komme udenom. Der skal bare også være tid til det sjove. Det er voksenlivet kogt ind til kernen 🙂
      KH M

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s