Hvad du ville ønske du aldrig havde gjort!!

Jeg elsker at hade disse click-bait-agtige overskrifter hvor jeg allerede inden klikket er foretaget, har fået dårlig samvittighed på neuroseplan og skyldfølelser nok til hele vejen ind i 2025. Og her til aften faldt jeg i endnu en fælde med en artikel fra Vores Børn, hvor de interviewer børnepsykolog/guru inden for opdragelse mv. Margrethe Brun om hvad forældre aldrig må gøre – men nok gør – og hvad de skal gøre for at undskylde/angre/modarbejde. Jeg nåede ikke artiklen igennem, for jeg havde dumpet i de første tre punkter og magtede ikke at få hele pladen fuld, og dermed vinde en bodsgang og omgang tørre tæsk fra de-korrekte-forældre-punktum-dk. For jeg ved sgu da godt at jeg ikke må råbe af mine børn. Du godeste. Og jeg ved da godt at jeg ikke må true mine børn til at opnå det jeg gerne vil: Hvis du ikke gør sådan og sådan, sker der sådan og sådan. Bare rolig, det er nu heller ikke mit førstevalg udi børneopdragelse – og alligevel kommer du ud af munden i ny og næ. Til gengæld er Irma nu erfaren ud i tomme trusler nok til at afværge 100% ved at sige: “man må ikke true mor, find på noget andet”. Hermed afmonteret!

Forleden klikkede jeg på en anden artikel med en listning af 30 (eller deromkring) ting, som skader børn FOR LIVET hvis du gør det som forældre!!! DANGER DANGER!! Hold nu op, hvor er det trættende. For her var der igen et væld at ting, jeg kunne bruge som checkliste for hvad pigerne kommer i terapi for i deres 20’ere.

Og hele denne dårlige samvittigheds-mani som jagter forældre (og som vi mødre primært suger til os?? eller er det bare sådan herhjemme??) er ved at suge mig ned i et sort hul, kaldet hverdags-træthed. For ikke nok med at du aldrig må hæve stemmen, sove over dig, være vægelsindet, lægge for mange planer, lægge for få planer, være for servicerende, så skal du også kunne håndtere arbejde, pendling, madplan, madpakker, forældreintra, gymnastik med forældredeltagelse, legegrupper, højtlæsning, indkøb, planlægning af fritid – OG helst sove godt om natten, spise grøntsager, dyrke masser af motion og smile imens. Smil for fanden da!!

Jeg kan faktisk godt alt det her, og ofte kører det virkelig på skinner. Men når jeg bliver dunket i hovedet af børnepsykologer og andre kloge hoveder, så får jeg bare mest lyst til at gå kontra. Helt på tværs. Marie-2-år-i-mega-trods! For ja, jeg råber og banker i bordet, men jeg får også mine børn til at grine hver dag! Hvis Irma beskriver mig som skrap og fjollet, er mit mål nået. Ukorrekt og trøstende. Og menneskelig.

Og hermed er jeg klar til en ny uge. Det krævede lige en salgstale!! Håber også det kan hjælpe et par stykker et andet sted.

8 thoughts on “Hvad du ville ønske du aldrig havde gjort!!

 1. Hørt! Du har så evigt ret! Og præcis derfor droppede jeg ud af Facebook-ræset for snart to år siden. To år, hvor jeg havde en fornemmelse af, at hver anden person i mit feed linkede til den slags artikler. Som man ikke kunne lade være med at klikke på og læse (halvdelen) af – og blive suget ned i et sort hul af “jeg gør alting forkert”. Det hjalp enormt ikke at blive eksponeret for artiklerne hele tiden og så igen. Og når jeg den dag i dag kommer til at læse en enkelt af dem, er jeg blevet meget bedre til at finde pyt-hatten frem. Der er ting nok, vi kan slå os selv oven i hovedet med – vi behøver ikke eksperter (hverken de rigtige eller de selvbestaltede) til at gøre det for os!

  Rigtig god uge til dig!

  • Årh, jeg bliver helt misundelig ved tanken om et liv uden Facebook, tror det er meget fornuftigt. Det er 100% afhængighed og tidsstjæler! Mindre slåen i hovedet er vejen frem, og mere sund fornuft 🙂
   Tak i lige måde! Kh Marie

 2. Åh Marie. Jeg kan mærke, at jeg er ved at blive en af de der slags frygtelige mødre, der dømmer andre mødre… Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Jeg synes jo, at mødre er fantastiske, alt det hårde arbejde, og jeg kan slet ikke forstå, hvordan man kan overskue mere end en. Men når jeg ser en mor/far med baby i Babybjørn vendt udad, som er alt for lille til den slags stimulation, eller hører om forældre, der lader deres babyer græde sig selv i søvn uden at trøste nogle nætter i træk indtil de holder op med at græde ved sengetid, eller ser en lille træt, men vågen 2-årig i klapvogn kl 22 på en hverdagsaften i Field’s, eller pædagoger, der ignorerer deres mentalt handicappede unge i kørestolen, der skriger som pisket mens kulde og regn vælter ned over deres uhuede hoveder, så dømmer jeg dem. Siger måske noget til dem jeg går med, som så kigger chokeret på mig, for jeg er jo ikke sådan en, der dømmer andre.
  Det er frygteligt. Jeg vil ikke være en moderdommer. Og det er vel i virkeligheden en selv, man dømmer, ikke? Jeg gør ikke de der ting, for jeg ved bedre, så måske er det ok, at jeg så fejler på så mange andre punkter… Puha! Kan slet ikke med alle de krav, der er på Speltøsterbro, om end jeg er pænt speltet med moderne stofbleer og øko-blåbær. Sig at det er en fase! At vi alle har været der og kommer over det.

  • Tro mig, jeg har også været der! Og særligt da jeg var mor til ét barn, der var af den temmelig lette slags og hverken havde oplevet det svære i at håndtere kolik, madlede, skrig og skrål fra morgen til aften. Jeg dømte alle omkring mig, endda mennesker jeg kender godt!!
   Og de eksempler du nævner kan fortsat også godt forarge mig. Men jeg er begyndt at minde mig selv om at jeg aldrig kender den fulde historie. Måske er der årsager til langt de fleste ting. For børn ER forskellige! Med forskellige behov og med forskelligt udfordrede forældre. Hvis bare du bevarer respekten og forståelsen så skal du nok lande et sundt og knap så 2100-spelt-sted 😉
   Kram

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s