Da far var barn…

“Og Irma, da jeg var barn, var der ikke altid mad nok til alle. Så når bedstemor råbte at vi skulle spise var det bare med at være der i en fart”…

“Og da jeg var barn havde vi ikke senge til at sove i, men vi var nødt til at stå op og sove. Jeg havde heldigvis et fint værelse: kosteskabet bag trappen. Og her kunne jeg stå med panden mod væggen og sove”…

“Og da jeg var barn fik vi ikke nogle julegaver. Der var et år hvor jeg fik en papkasse, og jeg blev vildt glad og legede rigtig meget med den indtil jeg en dag glemte den ude i haven. En våd papkasse kan man ikke lege med. Så næste jul fik jeg en pind”…

Olga lytter nærmest ikke efter de her historier som faren tit fortæller når der engang imellem er ro ved spisebordet. Men Irma lytter, spørger ind (hvorfor der, far??) og følger med helt til historiens slutning. Og så kigger hun på mig, hendes utroværdige sandhedsvidne, og hvis jeg så, som her til aften smiler og himler med øjnene, kigger hun tilbage på sin far og konstaterer: “det er altså løgn”. Andre gange nikker jeg nøgternt og så vender hun tilbage til at være skeptisk, men dog undrende… 

Nu har vi løjet for pigerne hele december. Hvorfor ikke bare fortsætte og se hvornår korthuset ramler??

7 thoughts on “Da far var barn…

 1. John ALTSÅ – det passer IKKE. kosteskabet under trappen, var slet ikke stort nok til dig – vel 😀
  Og papkasser – hvad er det for noget vrøvl 😀 Du fik da lov at sove ude ved din fars fugle, når han ville forkæle dig ;-). Jane og jeg var ikke så heldige. Vi sov kun ude i “legehuset” 😉
  Vi holder også meget af at fortælle “historier” til vores børn, men nu tror de ikke helt på os mere – så NYD DET ❤
  Knus Mette

 2. Jeg bor sammen med lystløgner nr. 1.
  Hvad Rolf ikke har bildt ungerne ind – at han og Farfar engang byggede et hus til dem – af LEGO.
  Han er danmarksmester i Jorden er giftig – rørte ikke jorden i et år.
  Han har arbejdet på flere restauranter bla. en fransk (udtales altid med kraftig accent)
  Pigerne har altid haft mig som sandhedsvidne og det er ikke altid jeg har kunne holde masken – de tror ikke rigtig længere på det – men de syntes stadig de er sjove historier og at rulle med øjnene af deres far ❤😁

  • Hehe fedt Sus, er glad for at vi ikke er de eneste der fortsætter med at storlyve overfor ungerne 😀 Og fede historier han kan, ham Rolf!!
   Kys til jer! Kh M

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s