Slap nu af!

“Slap nu af” – åh, hvor jeg i virkeligheden hader den vending. Og jeg bruger den ALT for tit. Dels overfor mig selv når jeg går amok i regler og principper og nye løfter til mig selv, dels overfor især Irma, der har det med at have en lidt kraftig hang til drama når hun falder, har det skidt eller føler sig uretfærdigt behandlet. Så har ingen nogensinde haft det værre… Og her kommer moren dikterende “Slap nu af”-vending ret ofte i brug. Og jeg ved det godt i det sekund de tre små ord har forladt læberne – hun flegner (er det overhovedet et ord??) fuldstændig ud! Hun bliver rasende og kalder mig alverdens grimme ting, primært dumme mor. Og alle de kloge børne-forkæmpere og forældrehadere vil helt sikkert give Irma ret, det er virkelig ikke nogle særligt hensigtsmæssige ord at rette mod en 7-årig der oplever verdens undergang (igen og igen og igen og igen…) Du tager jo ikke dit barn seriøst! Du forklejner hendes problemer.

Samtidig må jeg jo også sige – selvom jeg hader de dumme ord – at de ligger utrolig let til mig. Jeg kan godt huske hvor meget jeg selv havde det med at gå amok i tårer som barn (og som voksen, ville nogle måske sige…) Og selvom det jo overhovedet ikke hjalp at sige det til mig som barn, eller når andre siger det til mig generelt, så hjælper det at sige til mig selv… Hold nu op med alle de åndsvage regler eller tossede fokuseringer på en eller anden uduelighed jeg har fundet hos mig selv. Det er sgu da tosset. Men måske bør jeg finde en erstatning, i hvert fald overfor Irma. Det lader ikke rigtig til at hun reagerer så positivt på det… Og så kun lade ordene blive i eget hoved (sjovt som jeg har virkelig svært ved at se det her spille sig ud i den virkelige verden, at jeg har nogen ord indeni maven, og lader andre slippe igennem systemet. Et filter siger I??..)

Nu står resten af aftenen på lidt arbejde, lidt vasketøj – og så bliver jeg nok nødt til at spise lidt flere kanter af den nybagte brownie som Irma skal have med i skole i morgen. Hvor store stykker skal de børn egentlig have???…

Blå kage med krymmel

4 thoughts on “Slap nu af!

  1. Bitte, bittesmå stykker skal de ha’!…Jeg kan godt se, at når lige præcist ‘slap-nu-af!’-sætningen ikke virker så hensigtsmæssigt på Irma, så skal man måske gentænke sin vending lidt. Når det så er sagt, så har man jo ind imellem også brug for at få besked på at tage en slapper. Jeg er faktisk sådan en type, som ville ha’ rigtig godt af at folk sagde det lidt oftere til mig…. Jeg er nemlig typen der siger ‘Åh, GUD!’, og jeg kan godt fortælle dig, at hvis ikke alting er lidt ude af kontrol før disse ord serveres, så sker det i hvertfald helt pr. automatik bagefter. Så det udbrud kan jeg så heller ikke anbefale….
    God fredag til jer derude! ❤️

    • Hehehe åh det kender jeg godt! Hvis ungerne falder udstøder jeg helt automatisk et “åååååhhh”, og får lige så automatisk et opgivende blik fra manden… 😂😂
      Kram M

  2. Jeg ved ikke , du er jo forælder og ikke pædagog eller psykolog.Børn kan godt læse dig så hvis du mener slap af og siger noget andet tror jeg faktisk du gør mere skade.

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s