Om bandeord og bibliotekar-gener…

Jeg har været inde på det før, det her med at bande. Mine børn tenderer til tider til brug af temmelig mange kulørte kraftudtryk, og det er virkelig ikke særlig pænt at høre på. Når jeg så ved ganske udvalgte lejligheder tager mit lidt selvindsigtsfulde spejl frem, kan jeg godt se hvor 90% af de ord kommer fra. For f*** hvor jeg bander meget!! Så nu prøver vi et lille tiltag. Et plus- og minusregnskab for bandeord. Et lille skema som er hængt op på badeværelsesdøren, og som både er en slags opgraderet bandekasse og en kommende skattekiste. For tricket er, at når forældrene bander, ryger der en 5’er i puljen, når børnene bander, trækker vi en 5’er fra. Når vi kommer til påskeferien vil der med al sandsynlighed være en pæn overvægt på plus-siden, og dem kan vi så købe slik for til ferien. Er egentlig ret spændt på hvor meget vi kommer i plus med! 


– at der så tilmed er et mål for forældrene om, at lade være med at købe slik indtil påskeferien er en anden lille detalje, som jeg ikke helt ved om jeg tør satse ret mange penge på… 


Her til aften kommer jeg hjem efter forældrebestyrelses-møde i børnehaven, og så har Irma lavet sin bogstavs-perleplade i forskellige farver. Hun går bagefter hen og finder matchende farveblyanter og et rent stykke papir. Nu går hun så i gang med at gruppere alle børnene fra hendes klasse efter forbogstav og farve, så de bliver listet i små kasser på papiret. Hun stiller ganske få spørgsmål undervejs, og tjekker gentagne gange om hun har alle med, om bogstaverne er rigtige og om farverne, som danner overskrift for de forskellige grupper er stavet korrekt…  Går lysten til at systematisere i arv? Og er det for tidligt at sende hende på det udvidede Excel-kursus?..

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s