Status på banderiet

Jeg tror vi kan konkludere, at klicheen med de gamle hunde og de nye tricks holder absolut stik. Desværre. For HOLD-NU-OP hvor blir vi ikke bedre til at tale pænt. Og jep, jeg taler alene om de voksne i husstanden nu! For børnene er blevet som små censorer der opfanger alt der har med bandeord at gøre. Om de så leger i fuld galop på værelset, kan der på helt rette tidspunkt (eller forkerte om man vil…) komme et: “mooaaarrr, du bander. Du skal sætte en streg på sedlen!” I mit tilfælde er det selvfølgelig også et spørgsmål om at bandeord ytret af mig, ret ofte er temmelig højlydte… Og hvor manden synes det er sært, at han overhovedet har skulle markere noget for sit eget banderi, er jeg sjovt nok ikke så overrasket. Heller ikke da han konstaterede at vi bruger ordene meget forskelligt: Han bruger dem lidt tilfældigt i samtaler, jeg bruger dem stort set kun i forbindelse med følelsesudbrud. Om jeg er i balance, spørger du?? Jeg kunne ikke være mere i zen, faktisk…

Et godt eksempel var da jeg i går var hos lægen. Har ventet de klassiske 10 dage på en tid, som kun kunne være i arbejdstiden for at finde en vikar for min alm læge bag bordet. Denne var cirka dobbelt så gammel, og kiggede målende på mig da jeg kom ind. Jeg skulle vende to ting med hende: At jeg render og besvimer når jeg har tømmermænd, og at jeg i halvandet år har gået til hudspecialister, som ikke kan afklare hvorfor mærkelige pletter tager sæde i mit ansigt, uden at gide flytte sig igen. Svarene fra lægen var som følger (og givet med et belærende blik henover brillen): 

“Når du indtager SÅ meget alkohol på én dag (jeg sagde 7 genstande, men det burde nok have været 12-15, men til mit forsvar startede vi kl 11…), kan du kun forvente at din krop reagerer prompte. Alkohol er jo gift. Jeg vil foreslå at du holder dig til to genstande”

Og med ønsket om at få en henvisning til en anden speciallæge, når nu hudspecialisterne har måtte melde fortabt:

“Alle mennesker forventer at lægevidenskaben kan give dem svar på alt. Det kan den ikke. Nogle gange er der bare noget, som sker. Og efter min bedste overbevisning er det komplet spild af tid at opsøge endnu en specialist”

Tak, fru mediciner. Så lever jeg bare mit liv med pest i fjæset og et enkelt koldt glas hvidvin til at dulme det selvbillede med. Tak. 

– og jo, jeg bandede helt grotesk meget overfor lægen, fik min sk*** henvisning, og har ikke sat en eneste streg på regnskabsedlen. Mega-zen, det skinner tydeligt igennem, ik?

4 thoughts on “Status på banderiet

 1. Ej, hold! Nu! Op! Jeg samler lige min underkæbe op – den der læge lyder da til at være for viderekommende! Jeg synes også jeg har stødt på mange forskellige typer læger (Christ….), men det lyder da virkelig som om hende der burde skiftes ud!… Mærkelige pletter, siger du? Hvordan ser de ud? Jeg har i løbet at de sidste par år fået nogle cirkelrunde røde karsprængninger på arme og ben som ikke kan forklares, men endnu ingen i ansigtet. ‘Spøjst, sådan nogle har jeg aldrig set før!’ sagde hudlægen så uden af den grund at foretage sig yderligere…

  • Hej Maude. Ja, jeg var lige dele rasende og grædefærdig da jeg gik derfra!
   Mine pletter ligner vel en slags røde modermærker, lidt hævede og ødelægger huden. De vokser og breder sig.
   Dine lyder heller ikke rare!! Øv altså.
   Håber de går i sig selv igen
   Kh M

 2. Åh nogle læger altså…. godt du fik den henvisning. Alene det at man er kvinde bør udløse en henvisning af hensyn til det rent kosmetiske i problemet. Kh. Birgitte

  • Jeg har virkelig prøvet ikke at være specielt forfængelig i denne periode, men kan godt mærke at jo flere pletter der kommer og jo større de bliver – desto sværere bliver det at bevare overskuddet. Øv.
   Kh M

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s