Kropsmekanismer

Jeg kan acceptere at vi alle er til fals for vanens magt. At vi har det bedst med at stå op på et bestemt tidspunkt, snooze de faste 9 minutter inden benene ryger ud over sengekanten, drikke morgenkaffen med hånden under hagen, tage strømper på EFTER underbukser, men FØR T-shirt, tage nøglerne fra deres faste plads på hylden inden vi samler tasken op og går ud af døren kl 07.43, og helst ikke bare to minutter senere.

Jeg har bestemt også mine faste rytmer og vaner, nogle er jeg glad for, andre… not so much… nå. Dog er én ting de dumme vaner, en anden ting er dem vi ikke rigtig er herre over. Og det er her jeg har nogle undre-område:

Hvorfor er det, at man (eller bare mig???) altid skal tisse i det sekund jeg/man åbner hoveddøren? Ikke for 20 minutter siden da jeg forlod arbejdet, overhovedet! Men når nøglen stikkes i nøglehullet opfører min krop sig som om jeg lige har tømt to baljer med vand. Hvorfor?

Og hvorfor er det, at jeg, morgenen efter at have spist som en vanvittig (fx dagen efter juleaften) altid er absurd sulten? Det giver ingen mening at kunne indtage et morgenmåltid som om jeg skulle ud og løbe Marathon, ovenpå at have spist ca 14 dages kalorier på bare én aften! Ingen mening!!

Og så lige den jeg oplevede tidligere i dag, og generelt alle hverdage i ugen i tidsrummet 15-16. Når jeg ankommer til SFO eller børnehave for at hente et af børnene, er de som regel i fuld gang med en leg. Når Olga (fx) ser mig, kommer hun mig i møde, glad og stor-snakkende. Hun vil gerne have et kram, hun vil gerne have halvdelen af det tøj af som børnehaven synes hun skal have på, og efter to minutter blir hun som oftest ked af det pga nærmest hvad som helst. Indtil jeg finder et stykke frugt i min taske som hun kan spise mens vi går ud. Så er alt godt igen. Og det virker til at blodsukkeret helt automatisk falder med omtrent 90% i det sekund jeg kommer hende i møde. Sulten slår an, og det blir ganske simpelt en møgtur hjem hvis ikke jeg har en snack med i ærmet. Jeg synes virkelig det er en sær mekanisme at jeg her efter 4 år uden amning stadig blir anset som en madmaskine for mine børn. Tænker at det nok holder op om cirka 15 års tid?…

4 thoughts on “Kropsmekanismer

  1. Mener at den med at være sulten om morgenen efter stort måltid aftenen inden er fordi mavesækken er udspillet. Såer det mysterium løst. Selv tak 🙂

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s